Milli Şef Serkan Bozkurt tarafından kurulan Chef's Table Mutfak Akademisi, WACS (Dünya Şefler Birliği) uluslararası kalite ve standartlarında, dünyadaki sayılı eğitim veren yerlerden bir tanesi.

1928 yılında Paris 'te kurulan WACS (Dünya Şefler Birliği), dünya mutfak standartlarının korunmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Bu amaçla mesleki eğitim, araştırma çalışmaları yürütmekte ve aşçılık mesleğinin uluslararası ortamda saygınlığının geliştirilmesini hedeflemektedir. Dünyanın en saygın meslek örgütleri arasında bulunan WACS bugün 86 ülkenin aşçılık örgütlerini bünyesinde barındırmaktadır.



Mesajınız gönderiliyor, lütfen bekleyiniz...

Eğitimler için merak ettiklerinizi bize buradan sorabilirsiniz.

Profesyonel Aşçılık

Aşçılığı mesleğe dönüştürmek isteyenler ve kendi işletmesini profesyonel bir şef bilinci ile yönetmek isteyenler için olan program uluslararası temel aşçılık tekniklerini inovatif (geliştirici ve keşfedici) olarak adaylara kazandırma ilkesiyle hazırlanmış programdır.
Profesyonel aşçılık eğitimi 8 aylık dönemi kapsayan bir eğitim sürecidir. Eğitim süreci 2 aşamadan oluşmaktadır. İlk 4 ay Chef’s Table Mutfak Akademisi mutfaklarında eğitim alındıktan sonra ikinci aşamada profesyonel bir işletmenin mutfağında 4 ay staj ile gerçekleşir. Staj yerleştirmeleri Chef’s Table Mutfak Akademisi tarafından gerçekleştirilir.

Chef's Table Mutfak Akademisi yerleşkesi Maslak/İstanbul'dadır.

Eğitimini tamamlayan öğrenciler T.C. M.E.B. sınavına katılırlar.  

Başarılı olanlar Uluslararası profesyonel mutfak çalışan adayı olarak sektörde yurtiçi ve yurtdışındaki işletmelerde profesyonel kariyerlerine başlayacak seviyeye gelirler.

ULUSLARARASI MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKASI:

Dünyanın en iyi şeflerinin duvarlarını süsleyen, 10 milyondan fazla şef üyesi olan sektördeki en büyük otorite WACS’ın (Dünya Şefler Birliği) Uluslararası Mesleki Yeterlilik Sertifikası'nı (Professional Cook-Commis Chef) Türkiye'de ilk olarak Chef's Table Mutfak Akademisi, öğrencilerine sunmaktadır. Uluslararası Mesleki Yeterlilik (Professional Cook-Commis Chef) Sertifikası; eğitim sürecini tamamlayıp sektörde deneyim kazanmış, uluslararası standartlarda tüm dünya mutfaklarında belli bir pozisyonda çalışabilir düzeye gelmiş kişilere verilen sertifikadır. Chef's Table Mutfak Akademisi öğrencileri, WACS ile artık uluslararası en geçerli Mesleki Yeterlilik Sertifikası'na sahip olup, kariyerleri için tüm dünyadaki uluslararası otellerde ve işletmelerde çalışma imkanını elde ederler. Mesleğini yapmak isteyenlerin önünü açan  WACS (Professional Cook-Commis Chef) sertifika programı uluslararası eğitim akreditasyon merkezi "City & Guilds" işbirliği ile hazırlanmıştır. Global standartlarda bu sertifikaya sahip olmak için  Chef’s Table Mutfak Akademisi öğrencileri, WACS tarafından belirtilen standartları yerine getirmesi ile bu sertifikaya sahip olurlar.

WACS (DÜNYA ŞEFLER BİRLİĞİ) :

"Milli Şef Serkan Bozkurt tarafından kurulan Chef's Table Mutfak Akademisi, WACS (Dünya Şefler Birliği) uluslararası kalite ve standartlarında, dünyadaki sayılı eğitim veren yerlerden bir tanesi.

1928 yılında Paris 'te kurulan WACS (Dünya Şefler Birliği), dünya mutfak standartlarının korunmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır.Bu amaçla mesleki eğitim, araştırma çalışmaları yürütmekte ve aşçılık mesleğinin uluslararası ortamda saygınlığının geliştirilmesini hedeflemektedir. Dünyanın en saygın meslek örgütleri arasında bulunan WACS bugün 86 ülkenin aşçılık örgütlerini bünyesinde barındırmaktadır."

CHEF'S TABLE'DA EĞİTİM:

Dünyanın en son teknik ekipmanları ve özel olarak tasarlanmış U düzen tezgah sistemi ve şef ile yüz yüze, pratik eğitim ile teorik eğitimin eş zamanlı Coaching'lik sistemi ile verildiği Uluslararası Profesyonel Aşçılık eğitimidir.Türkiye'de butik mutfak eğitimi öncüsü olan Chef's Table Mutfak Akademisi'nde eğitimler; Kurucu Şef Serkan Bozkurt önderliğinde ve alanında uzman eğitmenler tarafından verilmektedir.
Neden Chef's Table?

STAJ:

İlk 4 ay eğitim sonrası Chef's Table öğrencileri dünyanın önde gelen uluslarası işletmelerinde stajlarını gerçekleştirerek profesyonel iş yaşantıları için kariyerlerine ilk adımlarını atarlar. Staj lokasyonları Chef's Table Mutfak Akademisi tarafından belirlenir ve öğrenciler haftada 6 gün stajını gerçekleştirir.
Öğrencilerimiz nerelerde staj yapıyor? 

YURT DIŞI FIRSATLARI:

Chef's Table mezunları, eğitimlerini tamamladıktan sonra Amerika'da maaşlı çalışan olarak hem staj hem de kariyer yapma imkanına sahiptirler.

ZORUNLU HİJYEN SETİFİKASI:

Chef's Table öğrencileri; endüstriyel mutfaklarda çalışan her bireyin sahip olması gereken, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan ‘‘Hijyen eğitim yönetmeliği'' kapsamındaki zorunlu sertifikayı, eğitimine katılarak almaya hak kazanırlar.

EĞİTİM SONRASI:

8 aylık Profesyonel Aşçılık eğitimini tamamlayan Chef's Table öğrencileri Dünya'nın en prestijli uluslararası zincir hotelleri, resturantları ve işletmelerinde mesleki yaşantılarına başlayabilecek seviyeye ulaşırlar. Ayrıca Kendi işletmelerinin şefi olabilecek niteliği kazanabilirler.
Chef's Table mezunları yurtiçi ve yurtdışında birçok uluslarası işletmelerde kariyer yolculuklarına devam ediyorlar.
Mezunlarımız nerelerde çalışıyor?

ÖDEME OLANAKLARI:

Chef's Table öğrenci adayları, anlaşmalı bankalar tarafından 'özel faiz oranları ile 24-36 aya kadar taksit imkanı ve esnek  ödeme koşulları ile kredi imkanına sahiptirler. Detaylı bilgi tıklayınız.

Eğitim ve Ekipman Seti Ücreti

21,750 TL

Hafta içi
*Başlangıç: 12 Şubat 2018

Sabah:09:00-13:00 Öğlen:14:00-18:00

Kayıtlarımız başlamıştır


Hafta Sonu
*Başlangıç: 17 Şubat 2018

09:00-18:00

Kayıtlarımız başlamıştır

 
  • DERS PROGRAMI
  • STAJ İMKANLARI
  • KREDİ OLANAKLARI
  • KONAKLAMA

1. Hafta

Gıda Güvenliği ve İş Güvenliği

Beslenme

Maliyet Hesaplama ve Menü Planlama

Mutfak Ekipmanları, Satın Alma ve Depolama

Tabak Sunumu ve Yemek Tarihi

2. Hafta

Bıçak Kullanımı ve Bıçakta Terazi

-Uluslararası Kesim Teknikleri 1

Uluslararası Kesim Teknikleri 2

Uluslararası Kesim Teknikleri 3

Lezzet Vericiler,Koyulaştırıcılar ve Bağlayıcılar

3. Hafta

Pişirme Teknikleri 1-Boulli Pişirme (Bol kaynar Suda Haşlama ) - Poche (Poşe-Kaynar Dercedeki Kaynamayan Suda Pişirme)-Steaming (Buharda Pişirme)

Pişirme Teknikleri 2-Braising (Sos içinde pişirme)-Etüve (Kendi suyunda pişirme)-Glaze (Parlatarak pişirme yöntemi )-Gratine pişirme

Pişirme Teknikleri 3-Frit (Bol Yağda Kızartma )-Sote( Tavada az yağda pişirme )-Grill (Izgarada pişirme )

Pişirme Teknikleri 4-Sous Vide (Vakumda pişirme )-Smoke (Tütsüleyerek Pişirme)-Microdalga uygulamaları-Wokta pişirme.

4. Hafta

Fondlar 1( Değerli su elde etme,kemik suları )

Fondlar 2

Çorbalar ve Sınıflandırılmaları 1

Çorbalar 2

5. Hafta

Temel Soslar 1

Temel Soslar 2

Emülsiyon Soslar ,Soslarda İnovasyon - Fine-Dining Yapı, ve Etin Yapısı

Mutfak Gezisi

6. Hafta

Sınav

Etlerin Marinasyonu

Büyükbaş Hayvan Etleri 1

Büyükbaş Hayvan Etleri 2

7. Hafta

Büyükbaş Hayvan Etleri 3

Büyükbaş Hayvan Etleri 4

Koyun ve Kuzu Etleri 1

Koyun ve Kuzu Etleri 2

8. Hafta

Koyun ve Kuzu Etleri 3,Sakatatlar.

Kümes Hayvanları 1

Kümes Hayvanları 2

Av Hayvanları

9. Hafta

Balıkları 1

Balıklar 2

Kabuklu Deniz Ürünleri

Kabuksuz Deniz Ürünleri

10. Hafta

Pirinç ve Türevleri 1

Pirinç ve Türevleri 2

Pilavlar

Ara Sınav

11. Hafta

Makarnalar 1

Makarnalar 2

Mezeler 1

Mezeler 2

12. Hafta

Zeytinyağlılar 1

Zeytinyağlılar 2

Sandaviç,Kanepe ve Finger-Food 1

Sandaviç,Kanepe ve Finger-Food 2

13. Hafta

Vejeteryan Mutfak,Salatalar ve Salamura

Terin,Pate,Parfe,Muss 1

Terin,Pate,Parfe,Muss 2

Sınav

14. Hafta

Jöleleme ve Mantolama 1

Jöleleme ve Mantolama 2

Dünya Yiyecek-İçecek işletmeleri Conceptleri ve

Dünya Mutfakları Genel içerik ve Moleküler Mutfak

Dökme Hamurlar

15. Hafta

Ekmekçilik

Pastacılık 1

Pastacılık 2

Pastacılık 3

16. Hafta

Pastacılık 4

Pastacılık 5

Proje Sunum

Sınav

Eğitimlerde ilk 4 ay tamamlandıktan sonra öğrencilerimiz, iş ortaklığımız bulunan dünyaca ünlü otel ve restoranlarda staj programına dahil edilirler.

ICBC Turkey Bank A.Ş,Chef’s Table öğrencilerine özel faiz oranları ile 24-36 aya kadar taksit imkanı ve esnek ödeme şeçenekleri sunuyor.

 

ICBC Turkey Bank A.Ş
Dalyan Şubesi

Canan POLAT
Tel: 0 216 411 14 90 (1700)
canan.polat@tekstilbank.com.tr

Burgan Bank,Chef’s Table öğrencilerine özel faiz oranları ile 24-36 aya kadar taksit imkanı ve esnek ödeme şeçenekleri sunuyor.

 

Burgan Bank
Yeşilyurt Şubesi

Emine Yılmaz
0 212 663 05 45 (97033)
eyilmaz@burgan.com.tr

Chef’s Table Mutfak Akademisi olarak önerdiğimiz konaklama hizmeti veren kuruluşlar;

Mavi Konak Apart

Asmalı Mescit mahallesi, Minare sokak,
No: 21- Beyoglu/Istanbul
Telefon: +90 212 245 33 20
www.mavikonakapart.com

Maslak Apart

Maslak mahallesi, Atatürk Oto Sanayi Sitesi,
No: 43 Sarıyer / İstanbul
Telefon: +90 212 245 33 20
www.mavikonakapart.com

 
 

Konaklama alternatiflerini öğrenmek için bizi arayın:

0 212 258 88 86
 
TÜM İŞ ORTAKLARIMIZ
©2011-2016 Chef's Table Mutfak Akademisi Tüm Hakları Saklıdır