Chef’s Table Mutfak Akademisi ilk olarak 2011 yılı Mart’ında İstanbul/Dikilitaş’ta Şef Serkan Bozkurt tarafından Chef’s Table Mutfak Okulu olarak kurulmuştur.
Sektörün ilk mutfak okulunda 11 yaşında eğitime başlayan Serkan Bozkurt 16 yaşındayken ülkemize Avrupa’da uluslararası öğrenciler arası mutfak yarışmalarında ilk madalyayı kazandırmış, 20 yaşında Berlin Intercontinental Otelin 1 Michelin Yıldızlı restaurant’ına eğitime gönderilmiş ve eğitimine 2 üniversite ile devam etmiştir. Uluslararası birçok işletmede şeflik yapmış ve Amerika'dan Avustralya’ya kadar birçok ülkede dünyanın önde gelen gastronomi etkinliklerinde bulunan aynı zamanda ülkemize milli şef olarak 36 madalya kazandıran Şef Serkan Bozkurt’un (www.serkanbozkurt.net) uluslararası mutfak ve yiyecek-içecek sektöründe olması gerekenler olarak tespitleri ve yaşamışlıklarıyla ülke potansiyelimizin global boyutla örtüşmesi, pazardan pay alıp söz sahibi olanlar arasında olmak ilkesi ile kurulmuştur.
Akademinin öncelikli hedefleri uluslararası mutfak standartlarının inovatif olarak yeni sektöre girmek, sektörde kendini dünya standartlarına taşımak isteyenleri hedeflerine ulaştırmak ve gelişen dünya yapısına katkıda bulunacak yeni profiller yetiştirmektir.
Dünyadaki en iyi eğitim düzeni olarak gösterilen U eğitim atölye sistemini fiziksel bina yapısına taşıyan akademide, atölyeler aynı zamanda eğitimi teknoloji ile birleştirmek için gerekli tüm sistemleri eğitim mutfaklarında oluşturmuştur.
Butik yapısı ve kişilere özel rehberlik sistemine sahip olan akademi, kişilerin bireysel gelişimlerini sürekli gözlemleyerek en kısa zamanda en uzun yol hedefi ilkesiyle kişileri sektöre üretici rolünde kişiler olarak kazandırmaktadır.
Akademinin farklı bir yönü ise eğitim programlarında tarif üzerinden eğitim vermemesi, mutfağı tamamen matematik ve kimyasıyla öğretmek, teori ve tekniği uygulamaya taşımasıdır.
Hobi eğitimlerde de profesyonel eğitim yapısındaki mantıkla ilerleyen akademi birçok konuda eğitim vermektedir. Ayrıca gelişen ülke turizm aktivitelerimiz içinde yabancı turistlere Türk mutfağını yaşatmak için İngilizce mutfak workshop’lar yapmaktadır.
Sektörün tüm ihtiyaç duyduğu konularda zamanın potansiyellerini yetiştirmek sektörde markalaşmayı hızlandırmak için kurulan akademi inovatif (gelişimci ve keşfedici) yapısıyla post modern olma ilkesini taşımaktadır.
ADIMIZ NEREDEN GELİYOR?
Bir aşçının yada pastacının mesleğe başladığında en büyük hayali bir gün Şef olmak ve bir mutfağı yönetmektir. Aşçılar ve Pastacılar mesleki gelişimlerini yıllar içerisinde devam ettirip, tecrübeler kazanır ve kendi hikayelerini oluştururlar. Zamanla onları kendi yapan özelliklerini yemeklerine yansıtırlar ve onları çağrıştıran lezzetlere imza atarlar. Bu tabii o şeften misafirleri için beklenen en büyük heyecan olur.
Chef’s Table tüm dünyada Şeflerin misafirleri için özel serviste bulunduğu, etkileyici lezzetlerini sergilediği, tecrübesini, hikayesini ve heyecanı ortaya koyduğu yemeklerini sergilediği bir sofrayı ve yemeği ifade eder. Kurucu Şefimiz Serkan Bozkurt’un 11 yaşında yaklaşık 30 sene önce çıktığı bu yoldaki yolculuğunu ifade eder Chef’s Table Mutfak Akademisi.
"Önemli olan yemeği yapmak değildir, yemeği anlatabilerek yapmaktır."
Şef Serkan Bozkurt