MEB Onaylı Aşçılık Sertifikası
Aşçılık günümüzde oldukça tutulan ve ihtiyaç duyulan mesleklerden biridir. Ülkemiz mutfağı oldukça geniş bir kültüre sahip olduğu için bu noktada birçok insanın mutfakta oldukça becerikli olduğu bir gerçek. Herkes elbette ki mutfağında bir aşçıdır. Ancak gerçek aşçılık profesyonel bir biçimde ve eğitimle kazanılan bir unvandır. Bu noktada birçok kurum ve özel merkez aşçılık eğitimi sağlamaktadır. Ancak bu eğitimlerin meb onaylı olmaması ileride sorunlara yol açabilmekte ve kişileri zor duruma sokmaktadır. Chef’s Table olarak sizlere meb onaylı aşçılık sertifikası imkânı sağlamaktayız. Eğer sizde aşçılık hayallerinizi gerçekleştirmek ve alanında iyi bir aşçı olmak istiyor iseniz erken kayıt fırsatlarımızdan yararlanarak bu dünyaya adım atabilirsiniz.
Aşçılık Sertifikası Nasıl Alınır?
Aşçılık sertifikası oldukça önemli bir belgedir. Bu noktada aşçı olmak isteyenlere ve eğitimlerini tamamlayarak sadece bu alanda başarılı olan ve yetkin kişilere verilen bir sertifikadır. Aşçılık sertifikası nasıl alınır sorusunun cevabına gelecek olursak. Bu alanda ilerleyebilmek adına aşçılık sertifikası olmazsa olmazlar listesinde ilk sırada yer almaktadır. Aşçılık kursumuza kayıt yaptırdıktan sonra seçeceğiniz hafta içi ve hafta sonu grubunda eğitime başlayabilirsiniz. Toplamda 4 aylık bir süreci kapsayan eğitim 4 ayda staj imkânı sağlayarak iki aşamadan oluşmaktadır. İlk 4 aylık aşamada teknik bilgiler, teori bilgiler ve pratik çalışma ile aşçılık adına dünya mutfakları üzerine olabilecek her türlü konu bilgisi verilir. Bu aşamayı tamamladıktan sonra sonraki süreç olan 2. Aşamaya geçebilirsiniz. Bu aşama ise staj aşaması olarak nitelendirilir. Dilerseniz stajsız aşçılık bölümlerine de katılım sağlayabilirsiniz. Bu aşamada 4 aylık bir staj programı chef’s table tarafından sizler için ayarlanır. Profesyonel bir firmanın mutfağında toplam 4 ay şeklinde eğitim görürsünüz(kaldıralım). Bu kısım ise işte ustalaşma ve pişme kısmıdır. 4 aylık eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından t.c milli eğitim bakanlığınca düzenlenen aşçılık sınavına tabi tutulursunuz. Bu aşamayı geçtikten sonra sertifika sahibi olabilirsiniz. Sertifikanız ile birçok işletmenin mutfağında profesyonel olarak yer alabilir ve hayal ettiğiniz mesleği icra edebilirsiniz.
Aşçılık Sertifikası Nereden Alınır?
Aşçılık sertifikası sahibi olmak iyi bir aşçı olduğunuzu ve bu işi yaptığınız anlamına gelmektedir.
Chef’s Table mutfak akademisi, aşçılık eğitiminde dünya şefler birliğinin uluslararası mesleki yeterlilik sertifikası programına dahil olursunuz. Uluslararası mesleki yeterlilik sertifikası (professional cook-commis chef); eğitim sürecini tamamlayıp sektörde deneyim kazanmış ve dünya mutfaklarında belli bir pozisyonda çalışabilir düzeye gelmiş kişilere verilen sertifikadır.
Chef's Table mutfak akademisi öğrencileri, wacs ile uluslararası alanda en geçerli mesleki yeterlilik sertifikasına sahip bireyler olurlar. Aşçılık Sertifikası sayesinde tüm dünyadaki uluslararası otel ve işletmelerde çalışma imkanı elde ederler. İyi bir kariyer hedefleyenlerin önünü açan wacs (professional cook-commis chef) sertifika programı, uluslararası eğitim akreditasyon merkezi "City & Guilds" işbirliği ile hazırlanmıştır. Wacs tarafından belirtilen standartları yerine getiren her Chef’s Table mutfak akademisi öğrencisi bu değerli sertifikaya sahip olur.