Milli Şef Serkan Bozkurt tarafından kurulan Chef's Table Mutfak Akademisi, WACS (Dünya Şefler Birliği) uluslararası kalite ve standartlarında, dünyadaki sayılı eğitim veren yerlerden bir tanesi.

1928 yılında Paris 'te kurulan WACS (Dünya Şefler Birliği), dünya mutfak standartlarının korunmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Bu amaçla mesleki eğitim, araştırma çalışmaları yürütmekte ve aşçılık mesleğinin uluslararası ortamda saygınlığının geliştirilmesini hedeflemektedir. Dünyanın en saygın meslek örgütleri arasında bulunan WACS bugün 86 ülkenin aşçılık örgütlerini bünyesinde barındırmaktadır.

 

HABERLER

Şef Serkan Bozkurt ve Chef's Table Mutfak Okulundan Antalyada Domatexpo Domates Fuarında Domateslİ Dondurma Sunumu


SERKAN BOZKURT''1'inci Domatexpo Domates Fuarı'nda DOMATESLİ DONDURMA

TÜRKİYE'nin en önemli domates üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde 22- 24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek '1'inci Domatexpo Domates Fuarı' kapsamında 24 Kasım'da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve AÜ Kumluca Meslek Yüksekokulu'nun işbirliğiyle 'Batı Akdeniz Domates Sektörü Buluşması' adı altında çalıştay düzenlenecek

FUARIN SÜRPRİZİ DOMATES DONDURMASI

Fuar kapsamında tanıtımı yapılacak domates ürünleri içinde hazırlıklar sürüyor. Domates suyu, reçeli, salçasının yanında milli aşçı Serkan Bozkurt, domates dondurmasını tanıtacak. Bozkurt, fuarda, kendi geliştirdiği tarifle hazırlayacağı 'domates dondurması'nın sunumunu yapacak. Domatesin ilginç ve pek bilinmeyen sunum biçimleri üzerinde çalışan Serkan Bozkurt soğuk domates çorbası, domates tatlısı gibi yeni tariflerini de fuarda tanıtacak ve ziyaretçilere tattıracak.

Moderatörlüğünü AÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkan'ın yapacağı konferans, 7 ayrı başlık altında düzenlenecek. Akademisyen, araştırıcı ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek çalıştayda, ıslah ve çeşit geliştirme, fide sektörü, domateste iyi tarım uygulamaları, ambalajlama ve lojistik uygulamaları, domateste pazarlama stratejileri ve tüketici tercihleri, sera atıklarının ısıtma amaçlı dönüşümü ve sera konstrüksiyonu ele alınacak.

DOMATES ÇALIŞMA GRUBU

Çalıştayın sonuç bildirgesinin bir kitapta toplayacağını belirten Prof. Dr. Mustafa Erkan, "Toplantı sonrasında, sektör katılımcılarının görüşlerinin yer alacağı bir kitapçık hazırlanacak ve domatesle ilgilenen sektör temsilcilerine dağıtılacak. Ayrıca daha sonra domatesle ilgili benzer çalışmaları sürdürebilecek bir yapı oluşturmayı arzu ediyoruz. Bu yapıya' Domates Çalışma Grubu' adını vereceğiz. Domates Çalışma Grubu, domates sektörünün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla akademik ve pratik çalışmalar yürütecek ve elde edeceği sonuçları sektörle paylaşacaktır" dedi.

 
TÜM İŞ ORTAKLARIMIZ
©2011-2016 Chef's Table Mutfak Akademisi Tüm Hakları Saklıdır